Modificări în procesul de înmatriculare a autovehiculelor în România

Conform unui proiect de lege propus spre dezbatere, înmatricularea vehiculelor va fi transferată de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) către Regia Autonomă Registrul Auto Român (RAR).

Potrivit autorilor propunerii, modificarea ar reduce costurile și numărul de deplasări pe care proprietarii sunt nevoiți să le facă pentru înmatricularea autovehiculelor:

Schimbările vizate de această propunere legislativă vin în întâmpinarea eficientizării administrației din prisma înmatriculării și înregistrării vehiculelor, fiind de bun augur pentru cetățeni eliminarea unor costuri nejustificate. În condițiile actuale, de pandemie, este esențială reducerea birocrației și eliminarea unor drumuri pe care cetățenii le efectuează către DRPCIV, urgentarea adoptării unor măsuri legislative, prin crearea unei structuri mult mai eficiente, precum și simplificarea acțiunilor administrative care privesc această activitate”, afirmă autorii proiectului.” – se arată în textul actului normativ.

Proiectul legislativ are susținerea atât a partidelor de la putere, cât și a celor de la opoziție, notează Mediafax.

Dacă legea se aprobă, transferul activităților de înmatriculare va trece în competența Ministerului Transporturilor, prin RAR, începând cu data de 1 ianuarie a anului următor publicării legii, dar nu mai devreme de 6 luni de la publicarea acesteia, mai notează agenția de știri.

RAR va deveni astfel autoritatea competentă să efectueze activitatea de înmatriculare, radiere și eliberare a autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor. De asemenea, RAR va prelua arhivele, programele informatice și bazele de date aferente activității de înmatriculare a vehiculelor, pe baza de protocoale de predare-preluare.

Campania-de-vaccinare-anti-covid-41-273-persoane-imunizate-in-ultimele-24-de-ore

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinare împotriva COVID-19 informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 41.273 doze de vaccin, dintre care 33.449 – Pfizer, 4.133 – Moderna şi 3.691 – AstraZeneca, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Conform unui comunicat al CNCAV transmis duminică AGERPRES, 18.243 persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 23.030 persoane cu cea de-a doua.

De la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, au fost administrate 5.341.742 de doze unui număr de 3.355.073 de persoane, dintre care 1.368.404 au primit o doză şi 1.986.669 pe cea de-a doua.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 49 de reacţii adverse – cinci de tip local şi 44 de tip general.

Totodată, de la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 14.228 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca – 1.521 de tip local şi 12.707 de tip general.

CNCAV menţionează că 146 de reacţii adverse sunt în curs de investigare. AGERPRES / (AS – autor: Alina Novăceanu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Preda)

 

Ford va investi 300 milioane de euro în uzina de la Craiova

În ciuda problemelor întâmpinate în acest an pe fondul crizei de semiconductori care a dus la sistarea operațională temporară, producătorul american Ford Motors anunță că va investi 300 de milioane de euro în uzina de la Craiova.

Investiția va fi alocată producției unui nou vehicul comercial ușor, care va avea și o versiune electrică.

Producția oficială este programată să înceapă în 2023.

Ford a anunțat deja că gama de vehicule comerciale va fi 100% pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024:

Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate și flexibilitate în operațiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase și continue cu furnizorii locali și comunitatea, precum și succesul întregii echipe Ford Craiova” – a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa, informează portalul news.ro.

Criza semiconductorilor pare însă departe de a fi finalizată.

Reprezentanții companiei au declarat recent pentru portalul economica.net că această criză va duce la funcționarea în doar două schimburi în loc de trei a secției de producție a vehiculelor de la Ford Craiova în perioada 26 aprilie- 21 mai, estimând în același timp că în perioada imediat următoare vor există șase zile fără producție de vehicule, în data de 29 aprilie, respectiv în perioada 10 – 14 mai, precum și 10 zile fără producție de motoare, în perioada 26 aprilie – 14 mai.

Criza de semiconductori a afectat și alți producători auto la începutul acestui an, Groupe Renault Romania, General Motors și Toyota luând măsuri de sistare temporară a producției din aceleași motive. Prima companie auto care și-a oprit temporar liniile de asamblare a fost Wolkswagen, care a luat această măsură în luna decembrie a anului trecut.

Cătălin Drulă: De Paşte se va putea circula fără restricţii pe autostrada A2 între Bucureşti şi Fundulea

De Paşte se va putea circula fără restricţii pe autostrada A2 între Bucureşti şi Fundulea, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

„S-a tras tare în ultimele zile la lucrările de reabilitare a autostrăzii A2 Bucureşti – Fundulea, pentru ca weekendul viitor, de Paşte, să se poată circula fără restricţii pe acest sector. Echipele din CNAIR au fost zilnic în teren, iar colegul meu, secretarul de stat Cosma Horatiu, s-a asigurat că graficele accelerate de lucru se respectă. Până miercuri ar trebui să fie gata şi marcajele şi circulaţia, redeschisă complet pe două sensuri între Bucureşti şi Fundulea”, a scris duminică, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a precizat că lucrările de reabilitare pe cei 24 km au presupus frezarea pe 8 cm a dalelor de beton, reparaţii la îmbinările plăcilor, apoi un strat de 2 cm de mortar şi un strat de 6 cm de asfalt.

„Mai rămân aproximativ 3 km de reabilitat la toamnă, dar până atunci traficul se va desfăşura normal pe ambele sensuri”, a subliniat Cătălin Drulă.

Aceasta a menţionat şi faptul că, începând din februarie, se lucrează şi la reabilitarea podului dunărean de la Cernavodă, pod construit în anii ’80. „Unul dintre sensuri este închis pentru aceste lucrări, dar de la 1 iunie se va redeschide, pentru ca pe perioada estivală să nu existe gâtuiri de trafic. Lucrările vor fi apoi reluate în toamnă”, a mai scris ministrul Transporturilor pe reţeaua de socializare.

Cu toate acestea, în weekendul viitor, de Paşte, rămâne această restricţie la Cernavodă, cu traficul deviat. „Colegii mei au discutat şi cu Poliţia Rutieră pentru a lua toate măsurile necesare, astfel încât disconfortul produs de şantierul de la Cernavodă să fie minimizat”, a spus Cătălin Drulă.

Editor : A.P.

De ce noi?

Va intrebati prin ce ne diferentiem?

Avem o echipa de oameni pregatiti, eficienti, sociabili, saritori, onesti, care „ne ridica” firma din ce in ce mai sus. Mizam intotdeauna pe siguranta, profesionalism, calitate in transportul rutier intern, transport agabaritic, transport marfa si frigorifice.

Read More