Ford va investi 300 milioane de euro în uzina de la Craiova

În ciuda problemelor întâmpinate în acest an pe fondul crizei de semiconductori care a dus la sistarea operațională temporară, producătorul american Ford Motors anunță că va investi 300 de milioane de euro în uzina de la Craiova.

Investiția va fi alocată producției unui nou vehicul comercial ușor, care va avea și o versiune electrică.

Producția oficială este programată să înceapă în 2023.

Ford a anunțat deja că gama de vehicule comerciale va fi 100% pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024:

Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate și flexibilitate în operațiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase și continue cu furnizorii locali și comunitatea, precum și succesul întregii echipe Ford Craiova” – a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa, informează portalul news.ro.

Criza semiconductorilor pare însă departe de a fi finalizată.

Reprezentanții companiei au declarat recent pentru portalul economica.net că această criză va duce la funcționarea în doar două schimburi în loc de trei a secției de producție a vehiculelor de la Ford Craiova în perioada 26 aprilie- 21 mai, estimând în același timp că în perioada imediat următoare vor există șase zile fără producție de vehicule, în data de 29 aprilie, respectiv în perioada 10 – 14 mai, precum și 10 zile fără producție de motoare, în perioada 26 aprilie – 14 mai.

Criza de semiconductori a afectat și alți producători auto la începutul acestui an, Groupe Renault Romania, General Motors și Toyota luând măsuri de sistare temporară a producției din aceleași motive. Prima companie auto care și-a oprit temporar liniile de asamblare a fost Wolkswagen, care a luat această măsură în luna decembrie a anului trecut.

Comments for this post are closed.